Anne-Grete Steckhahn

Foredragsholder Forfatter Designhistoriker

 

Dansk Stil i 1000 år

billed_1 billed_2
 

 

 

ISBN 978-87-17-04012-0

Reproduceret og trykt på 150g Hello Silk

Hos Narayana Pres, Gylling

Printed in Denmark 2008

Forlagsredaktion: Joakim Werner

Grafisk tilrettelægning: Søren Ellitsgaard

Hovedfotograf: Viggo Jørgensen Foto

Copyright © Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck 2008

 

Omtale i Kunstavisen februar 2009: Anmeldt Af Lars Lisberg

"Dansk stil i 1000 År" er en rar og kontant bog at omgås, den er i format 27x21 centimeter, vejer et par killo, er på 408 sider, bogkunst i al sin vælde til 399 kroner.

Det er en fremragende bog, teksten er grundig, saglig og informativ uden at være overlæsset med pedantiske detaljer, som giver slappe øjenlåg - og så sidder de mange og skarpe illustrationer korrekt, nemlig lige der, hvor man har brug for dem

"Bogen kan betragtes som en rejse gennem tid fra middelalderen til nutiden, hvor stilarterne bliver beskrevet gennem billeder og tekst, som er sammensat i opslag for at påpege, at det er de samme stiltræk og karakteristika, der genspejler sig overalt, og at der er en sammenhæng i stilen inden for arkitektur, møbler, brugsgenstande og modedragter", skriver Anne-Grete Steckhahn blandt andet i bogens forord ud fra den klare målsætning, at hun med dette bogværk vil gennernanalysere og give en dybere forståelse af stilarterne i Danmark.

Den målsætning når Anne-Grete Steckhahn på mesterlig vis! Hun evner at sætte de enkelte stilarter ind i historiske sammenhænge, så tidsånden fanges og levendegøres i de enkelte perioder. Anne-Grete Steckhahn folder sit skrivetalent ud over hele bogen, og hun fortæller med den største naturlighed om de værdier, som tidligere og nuværende generationer har skabt og værnet om. Noget, vi i dag og fremtiden med glæde og stolthed kan vende tilbage til, hente inspiration fra og fylde os med som mennesker, det er værdier for den enkelte af os og for fællesskabet. Dybest set handler bogen nemlig også om identitet.

Ægte kunstværktøj

Der er kunstbøger, der er så flotte, at de skal ligge og se ud på glasbordene i havestuerne, og så er der kunstbøger, der er så kloge og smukke, at de også kan ligge en lille arnislængde fra skriveunderlaget på det gamle arbejdsbord som et naturligt stykke værktøj, og sådan en bog er "Dansk stil i 1000 år". For den sags skyld kan værket her da også ligge i samtalekøkkenet.

Anne-Grete Steckhahns bog er sprogligt yderst velformuleret, den har en fremragende og velgennemtænkt layout, og tidsmæssigt er vi oppe at vende i 2007, og løbende let diskuterer og analyserer Anne-Grete St&ckhahn stadig de grænser, hvor design bliver til kunst. Og hendes erklærede mål er at bringe orden og overskuelighed i dansk design, og sidegevinsten er en guldgrube i ord og billeder.

Forfatter med erfaring

Forfatteren til "Dansk stil i 1000 år" er et multitalent. Anne-Grete Steckhanhn var i 30 år indehaver af antikvitetsforretningen Yesterday`s Shopping i København og arbejdede desuden som freelance stylist. Og jeg tror, at bogens meget sikre og formfuldendte opbygning har rødder bagud til Anne-Grete Steckhahns mange år som underviser i stilhistorie på forskellige videregående uddannelser og hendes mange, mange foredrag rundt om i Danmark.

Bogværket emmer af forfatterens meget sikre overblik og den drevne undervisers udtalte flair for løbende analyser. Anne-Grete Steckhahn skjuler ikke sit kunstsyn, men hun holdningsbearbejder mig heller ikke.

"Dansk stil i 1000 År" er en rar og kontant bog at omgås, den er i format 27x21 centimeter, vejer et par killo, er på 408 sider, bogkunst i al sin vælde til 399 kroner. Det er en pragtfuld bog. Køb den eller ønsk den som gave, og først og fremmest: Læs den!

 

 

 

Tidens Mode

billed_1 billed_2

 

ISBN 978-87-17-04151-6

Reproduceret og trykt på 150g Hello Silk

Hos Narayana Pres, Gylling

Printed in Denmark 2011

Forlagsredaktion: Joakim Werner

Grafisk tilrettelægning: Søren Ellitsgaard

Hovedfotograf: Viggo Jørgensen Foto

Copyright © Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck 2008